Seguint el tema d'aquesta setmana, hui us invitem a cuinar el dolç més típic de Sant Mateu, els pastissets. Existeixen dues variants d'aquestos pastissets, una es la recepta que us oferim aquí i l'altra es una variant d'ametlla.

El farciment d'aquest pastissets es de confitura de moniato o de cabell d'àngel, depenent el que més us agrade. Si us interessa saber com fer aquestes confitures cassolanes, més endavant ho publicarem.

Ingredients
1 tassa d’aiguardent.
1 tassa de sucre.
2 tasses d’oli.
Farina al gust.
Confitura de moniato.
Cabell d'àngel.

Preparació 
En un bol, mescleu el sucre, l'aiguardent, l'oli i la farina tamisada per a que no hi hagen grumolls. Després, damunt del marbre pasteu la mescla fins que aconseguir una textura fina i homogènia. Dividiu la pasta en xicotetes boles i treballeu-les fins que siguen elàstiques. Pressioneu les boles fins que formeu un disc amb la pasta d'uns 2-3mm de gruix. Farciu-los amb la confitura elegida, doblegueu-los, segelleu-los i espolseu-los amb sucre. Col·loqueu-los a una safata per al forn que previament amb un poc d'oli per a que no se'ns enganxen els pastissets. Per finalitzar, poseu-los 20 minuts al forn, previament escalfat a 200º.